Opplevelser som ruster oss for livet

Opplevelser som ruster oss for livet

En krabbe spreller med bena, og prøver febrilsk å kontrollere sin egen posisjon. Usikre barnefingre holder skeptisk på dens bakpart. I ansiktet på den fem år gamle gutten kan du lese frykt, mestring og oppspilthet. Mens dette dramaet utspiller seg på bryggen, kjenner ei ti år gammel jente på fysikkens krefter i en litt for stor kajakk der den dupper i bølgene.

Det var sommerferie på Camp Killingen utenfor Sande i Vestfold og Telemark. 20 barn og voksne tilbragte tre dager på ferie invitert av DNT Drammen og omegn. Dette var andre året Aleneforeldreforeningens medlemmer ble invitert på campen. Selv om været ikke spilte på lag hver dag, hindret det oss ikke i å bade. Da sola etter hvert tittet fram, vekslet aktivitetene mellom å fange krabber og fisk i teiner, balansere på sup (stand up padle), teste ut farten i en kajakk, kano eller enda raskere: motorbåt. Det var likevel badingen det var størst oppslutning om. På Killingen er det en rutsjebane som ender i sjøen. Gjett om du får fart i den når du smører den inn med oppvaskmiddel!

 

Killingen ligger på ei øy, og i tillegg til alle aktivitetene som hører brygga og havet til, ble vi invitert til lagspill og oppgaver i skogen innenfor. I år var det en god gjeng med ungdommer som var med for å få fart på barna (og foreldrene). Aldersspennet på barna gikk fra fem til elleve år, og ungdommene fikk raskt stjernestatus blant deltakerne.

 

Slike leirer som dette gir opplevelser av mestring og tilhørighet på et vis som er vanskelig å få til på en familietur. Spennet av aktiviteter og utfordringer som barna får, gjør at de mestrer sin egen kropp og skepsis. Barna får innspill fra andre voksne og bygger lærdom for resten av livet. Dessuten får også foreldrene en tiltrengt pust i hverdagen da både aktiviteter og mat blir servert på sølvfat. Det ble til og med rom for god gammeldags brettspill for de voksne. Dette er ene og alene arrangert av DNT Drammen og omegn, og Aleneforeldreforeningen er dypt takknemlige for tilbudet.

 X