Rødhette på Grefsen

RØDHETTE – ET UNIKT AVLASTNINGSTILBUD FOR ALENEFORELDRE I OSLO

 

Forestill deg at du er helt alene med omsorg for dine barn. Du bor i en by der du ikke har et nettverk. Kanskje du jobber turnus eller deltid? Kanskje lønnen ikke strekker til at du kan lønne en barnevakt og at du ikke kjenner andre som kan passe barnet ditt. Hva gjør du da? Rødhette er et avlastnings- og barnepasstilbud der aleneforeldre i Oslo kan få avlastning/barnepass i trygge omgivelser slik at foreldrene kan jobbe, studere eller delta i samfunnet for øvrig. Vi er et forebyggende tiltak som gjør det enklere for aleneforeldre i Oslo å ta gode valg for seg selv og sine barn.

 

På Rødhette kan foreldrene med god samvittighet velge jobb, studier og et pust i bakken, samtidig som de vet at barna er i gode hender.

 

Se for deg at du ikke har økonomi til å ta med barna på aktiviteter du vet ‘alle’ andre barn får oppleve. På Rødhette gjør vi nettopp dette, vi gir barna muligheten til å oppleve aktiviteter som de kanskje ellers ikke får. Opplevelsesfattigdom er en stor medvirkende til utenforskap i et barns liv. Ved å bekjempe opplevelsesfattigdom forebygger vi utenforskap.

 

På Rødhette ønsker vi å skape en familiær atmosfære der vi er sammen og barna føler seg trygge og komfortable.

 

 

HVEM STÅR BAK RØDHETTE?

 

Rødhette i Oslo drives i regi av Aleneforeldreforeningen med støtte fra Oslo Kommune. For å bruke stedet, må du være medlem av AFFO. Medlemsprisen er kr. 250,– per år. Som medlem støtter du AFFO sitt arbeid og du tilbys blant annet informasjon/rådgivning, sosiale og faglige tilbud i lokallagene.

 

 

HVORDAN FUNGERER RØDHETTE?

 

På en vakt er det alltid en ansatt miljøarbeider tilstede, som har overordnet ansvar for vakten. I tillegg bidrar foreldrene som bruker Rødhette på vakt. Vi jobber med ytelse-mot-ytelse og hjelp-til-selvhjelp prinsippet. Helt konkret betyr det at foreldre som bidrar på Rødhette vil få tilbake avlastning etter 1:2 prinsippet. Det vil si bidrar du i 6 timer på vakt får du 12 timer til avlastning senere. Foreldre som er på vakt har også med sitt/sine egne barn.

 

En vakt er ett døgn, altså fra fredag kl. 17.00 til lørdag kl. 17.00 eller lørdag kl. 17.00 til søndag kl. 16.00. Det er også mulighet til å benytte seg av Rødhette med kvelds-/nattvakt eller dagvakt. Da er det henholdsvis tidspunktene kl. 17.00–10.00 eller 10.00–16.00 som er gjeldende.

 

 

HVA GJØR FORELDRE PÅ VAKT?

 

På vakt skal foreldre være en forlenget arm av den ansatte. Du bidrar til å passe de andre barna, holde oversikt, hjelpe til med legging, lage mat, rydde, være med på tur og aktiviteter.

 

 

HVILKE AKTIVITETER GJØR VI?

 

Hver lørdag formiddag og søndag formiddag drar vi ut av huset og gjør ulike aktiviteter. Dette kan være variert fra gang til gang. Vi tar hensyn til barnas alder og hvor mange som er på avlastning. Aktiviteter kan innebære; tur i nærområdet, turer til skog og mark, kino, museum, lekeland og baking. Vi opplever ofte at barna har forslag til aktiviteter og ønsker at barna som er på Rødhette skal ha medvirkning til sin egen dag.

 

 

ÅPNINGSTIDER

 

Vi har åpent alle helger utenom i ferier.

Fredager kl. 17.00–søndager kl. 16.00.

I tillegg holder vi åpent siste uken i juli hver ukedag fra 09.00 – 17.00.

Vi holder også åpent for både julefeiring og avlastning i romjulen.

 

 

PÅMELDING

 

Påmelding skjer via e-post. Vår e-postadresse er: rodhette@affo.no

 

 

ØNSKER DU Å BRUKE OSS?

 

Er du aleneforelder i Oslo og ønsker å bruke oss? Ta kontakt med epost: rodhette@affo.no. Send oss litt info om deg og vi avtaler et besøk hos oss.

 

 

ADRESSE

 

Vi ligger sentralt i Oslo på Grefsen.
Adresse: Glads vei 66 B, 0489 Oslo

 

ANSATTE

 

Daglig leder: Henriette Magnus

Miljøarbeidere: Mohamed, Lyder, Scott, Thao, Hilal, Sara, Nina, Ahmed, Wicky og Tori.

X