AFFO Hordalands danmarksferie

Tusen takk til store og små for en fantastisk fin tur til Danmark, alle har kost seg og det har vært en vellykket tur. Nye og gamle bekjentskap har blitt dannet og felleskapet har økt.

Vi var 30 store og små som reiste på sommerferie med AFFO til Danmark. Vi kjørte syv biler, og hvem som skulle dele bil, lugar og hytte, var organisert på forhånd.

18. juli møtte alle opp på hurtigruteterminalen i Bergen for å ta Fjord Line til Hirtshals. Vi fant lugarene våre og møttes deretter i loungen. Der var det bingo, kos og musikk. Mange av barna var litt frem og tilbake mellom ballrommet til “basen” vår i loungen. Barn og voksne hadde magen full av sommerfugler! Om kvelden deltok alle på middagsbuffet.

Dagen etter sto vi tidlig opp før ferden gikk mot Fårup. Noen dro til campingplassen, mens andre dro til Fårup Sommerland for å slå i hjel tiden før innsjekk. Vi hadde til sammen åtte bo-enheter: fem hytter, to teltvogner og to stk. bodde i telt. Fårup Camping var en trivelig og barnevennlig campingplass. Hyttene som vi bodde i, var plassert rundt et tun, som ble en fin samlingsplass. Det var en fin lekeplass på campingplassen som ble flittig brukt av barna. Der var det klatrestativ, lekehus og en stor trampoline. Kiosken var også mye brukt. Standarden på campingplassen var helt grei. I hyttene var det minikjøkken og kjøleskap, mens sanitæranlegg var felles. Dette fungerte bra.

Noen av familiene leide sykler. Disse ble brukt til å enkelt komme seg til og fra Fårup sommerland og på sykkelturer til stranden i Blokhus. Vi var flere som dro til stranden i løpet av ferien. En nydelig strand med pulversand og store bølger. Her koste barna seg med bading, steinsamling og drageflyging.

Fårup sommerland var også veldig mye besøkt. Her var det attraksjoner for enhver smak. Høye, raske berg- og dalbaner, rafting, kjøreskole og hinderløype. Det var også et eget tivoli for de minste barna. Her koste vi oss mye! Søndagen møttes alle på den store grillplassen, hvor vi grillet medbrakt mat. Dette ble en veldig hyggelig stund.

Opplegget for ferien var veldig bra. Vi samlet oss når det passet, og alle hadde mulighet til å legge opp dagen slik de selv ønsket. Det var en god gjeng med glade og slitne voksne og barn som dro hjem igjen til Bergen.

Alle foto: Elisabeth Claesson

 

 X